فاطمه جعفرپور؛ داوود بخشی؛ محمود قاسم نژاد؛ رضا حسن ساجدی
چکیده
در این پژوهش، اثر پوترسین خارجی در حفظ کیفیت پس از برداشت و ترکیبات آنتیاکسیدانی گلچههای دو رقم کلم بروکلی، به نامهای جنرال و لیبرتی در طی نگهداری در سردخانه بررسی شد. گلچههای کلم بروکلی با غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 میلیمولار پوترسین تیمار شدند و از آب مقطر بهعنوان شاهد استفاده شد. پس از آن، گلچههای تیمار شده در داخل کیسههای پلیاتیلن ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر پوترسین خارجی در حفظ کیفیت پس از برداشت و ترکیبات آنتیاکسیدانی گلچههای دو رقم کلم بروکلی، به نامهای جنرال و لیبرتی در طی نگهداری در سردخانه بررسی شد. گلچههای کلم بروکلی با غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 میلیمولار پوترسین تیمار شدند و از آب مقطر بهعنوان شاهد استفاده شد. پس از آن، گلچههای تیمار شده در داخل کیسههای پلیاتیلن گذاشته و به سردخانه با دمای صفر درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل شدند. کاهش وزن، میزان کلروفیل کل، فنل کل، فلاونوئید کل، فلاونوئید کاتچین و اسید کلروژنیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی در پایان 40 روز نگهداری در سردخانه و نیز پس از دو روز نگهداری در دمای اتاق بعد از خروج از سردخانه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار با 5/1 میلیمولار پوترسین با جلوگیری از کاهش وزن و به تأخیر انداختن تخریب کلروفیل کیفیت ظاهری گلچههای بروکلی را در هر دو رقم بهبود بخشید. رقم جنرال در مقایسه با رقم لیبرتی میزان فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدان کل بیشتری در در زمان برداشت و طی دوره انبارمانی داشت. اگرچه میزان فنل کل و فلاونوئید کل در طی دوره انبارمانی کاهش یافت، اما تیمار با پوترسین مانع کاهش بیشتر آنها شد. میزان کاتچین و اسید کلروژنیک گلچههای تیمار نشده در پایان نگهداری طولانی مدت در سردخانه زمانیکه گلچهها به دمای بالا منتقل شدند، کاهش پیدا کرد، اما تیمار با 5/1 میلیمولار پوترسین باعث افزایش آنها در هر دو رقم شد. در مجموع، کاربرد پوترسین بهخصوص غلظت 5/1 میلیمولار با جلوگیری از تخریب کلروفیل و حفظ ترکیبات آنتیاکسیدانی، پیری گلچههای کلم بروکلی را به تأخیر انداخت.
فاطمه ابری؛ محمود قاسم نژاد؛ رضا حسن ساجدی؛ داوود بخشی؛ محمد علی شیری
چکیده
در این پژوهش، اثر غلظت های مختلف آسکوربیک اسید (AsA؛0، 2، 4 و 6 میلی مولار) در به تأخیر انداختن پیری گل های شاخه بریده رز رقم ‘رویال کلاس’ بر اساس طرح فاکتوریل بررسی شد. نتایج نشان داد که کاربرد 4 میلی مولار AsA باعث بیشترین تأخیر در پیری گلها در مقایسه با شاهد (آب مقطر) گردید. همچنین، وزن تر و قطر گل هایی که با 4 میلی مولار AsA تیمار شدند، بیشتر ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر غلظت های مختلف آسکوربیک اسید (AsA؛0، 2، 4 و 6 میلی مولار) در به تأخیر انداختن پیری گل های شاخه بریده رز رقم ‘رویال کلاس’ بر اساس طرح فاکتوریل بررسی شد. نتایج نشان داد که کاربرد 4 میلی مولار AsA باعث بیشترین تأخیر در پیری گلها در مقایسه با شاهد (آب مقطر) گردید. همچنین، وزن تر و قطر گل هایی که با 4 میلی مولار AsA تیمار شدند، بیشتر از سایر تیمارها بود. خصوصیاتی مثل میزان پروتئین، پرولین، آنتوسیانین کل و پراکسیده شدن لیپیدها گل ها در طی 8 روز نگهداری تنها در گل های شاهد و 4 میلی مولار AsA اندازه گیری گردید. کاربرد 4 میلی مولار AsA باعث جلوگیری از کاهش پروتئین در طی 8 روز نگهداری گل ها گردید. میزان پرولین در گل های تیمار شده با AsA نسبت به شاهد پایین تر بود، ولی تفاوت معنی داری با گل های تیمار شده با AsA مشاهده نشد. میزان آنتوسیانین به تدریج با پیر شدن گل ها کاهش پیدا کرد، اما تیمار با AsA مانع از کاهش آن گردید. همچنین کاربرد 4 میلی مولار AsA با جلوگیری از افزایش مالون دی آلدئید پیری گل ها را به تأخیر انداخت