بررسی نیاز سرمائی چهار رقم تجاری انگور

حسین عراقی؛ علی تهرانی فر؛ بهرام عابدی؛ غلامحسین داوری نژاد؛ محمود شور

دوره 27، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 52-58

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.20790

چکیده
  عدم تامین نیاز سرمایی مشکل عمده‌ای در تولید محصولات مناطق معتدله کشت شده در مناطقی با شرایط آب و هوائی گرم است. بنابراین تعیین نیاز سرمائی ارقام مختلف انگور امری ضروری به نظر می‌رسد. بنابراین هدف از این پژوهش تعیین میزان نیاز سرمائی ارقام انگور شامل: ’کلاهداری‘، ’کشمشی قرمز‘، ’یاقوتی‘ و ’کشمشی سفید‘ بود، که به صورت فاکتوریل ...  بیشتر

بررسی نیاز سرمایی رقم‌‌‌های انگور تجاری استان فارس

مهدی گاراژیان؛ سعید عشقی

دوره 26، شماره 4 ، اسفند 1391، ، صفحه 394-401

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.18244

چکیده
  تعیین نیاز سرمایی رقم‌های موجود جهت تولید رقم‌های با نیاز سرمایی کم با استفاده از برنامه‌های به‌نژادی به دلیل پدیده گرم شدن جهانی کره زمین و تمایل به پرورش درختان میوه معتدله در مناطق گرم، امری ضروری است. در این مطالعه مقدار نیاز سرمایی رقم‌های عسگری، رطبی، یاقوتی، ریش بابا و منقا مورد بررسی قرار گرفتند. قلمه‌های یکنواخت از رقم‌های ...  بیشتر

) Prunus persica L.) تعیین نیاز سرمایی و گرمایی جوانه های گل در چند رقم هلو

فرهنگ رضوی؛ جعفر حاجی لو؛ سیدجلال طباطبایی

دوره 26، شماره 1 ، خرداد 1391

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.12884

چکیده
  پژوهش حاضر به منظور تعیین نیاز سرمایی و نیاز گرمایی جوانه های گل در پنج رقم هلو (کوثری، حاج کاظمی، انجیری عسلی، انجیری زعفرانی و هلوی زودرس) انجام شد. شاخه های یکساله با قطر و طول یکسان در هر هفته پس از برداشت از درخت به اتاقک رشد انتقال یافتند. وضعیت جوانه ها از نظر مراحل فنولوژیکی، وزن تر و خشک در هر مرحله نمونه برداری مورد بررسی قرار ...  بیشتر