مریم هاشمی؛ سید حسین میردهقان؛ همایون فرهمند؛ حسین دشتی
چکیده
گل بریده ژربرا ارزش اقتصادی زیادی در صنعت بینالمللی گلهای بریده دارد. ژربرا به دلیل حساسیت به اتیلن و میکروارگانیزمهای درون محلول نگهدارنده که موجب انسداد آوندی میشوند، عمر پس از برداشت کمی دارد. در این پژوهش، اثرات تیمار کوتاه مدت با محلولهای حاوی اسید سالیسیلیک (100 و 200 میلیگرم در لیتر) و متیل جاسمونات (25 و 50 میلیگرم در ...
بیشتر
گل بریده ژربرا ارزش اقتصادی زیادی در صنعت بینالمللی گلهای بریده دارد. ژربرا به دلیل حساسیت به اتیلن و میکروارگانیزمهای درون محلول نگهدارنده که موجب انسداد آوندی میشوند، عمر پس از برداشت کمی دارد. در این پژوهش، اثرات تیمار کوتاه مدت با محلولهای حاوی اسید سالیسیلیک (100 و 200 میلیگرم در لیتر) و متیل جاسمونات (25 و 50 میلیگرم در لیتر) به مدت 24 ساعت روی کیفیت و عمرگلجایی گل بریده ژربرا بررسی شد. آب مقطر + ساکارز4 درصد، به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. پس از تیمار کردن، گلها بیرون آورده شدند و در محلول آب مقطر + ساکارز 4 درصد در دمای C˚2±25 نگهداری شدند. در مقایسه با شاهد (49/7 روز)، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با اسید سالیسیلیک 200 میلیگرم در لیتر (91/9 روز) و پس از آن متیل جاسمونات 25 میلی گرم در لیتر (66/9 روز) به دست آمد. در بین تیمارها؛ اسید سالیسیلیک 200 میلیگرم در لیتر، با کاهش پژمردگی گلبرگ،pH محلول نگهدارنده و رشد میکروارگانیزمها و افزایش جذب محلول نگهدارنده، مواد جامد محلول گلبرگ، قطر ساقه و عمر گلجایی به عنوان بهترین تیمار شناخته شد.