میوه کاری
بررسی دماهای مختلف آزمایشگاهی بر روی جوانه‌زنی دانه‌گرده و سرعت رشد لوله گرده در برخی ارقام خرما

توکل راسته؛ جواد عرفانی مقدم؛ سید سمیح مرعشی

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 1135-1145

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.81785.1253

چکیده
  نخل خرما (Phoenix dactylifera L.) متعلق به خانوادهArecaceae  گیاهی دوپایه است و تولید تجاری محصول آن نیازمند به گرده­افشانی مصنوعی می­باشد. دما یکی از عوامل محیطی تأثیرگذار بر گرده­افشانی، لقاح و تشکیل میوه در نخل خرما است. در این مطالعه اثر دما بر جوانه­زنی و رشد لوله گرده خرما در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

بهبود کیفیت و تسریع رسیدن میوه خرما رقم کبکاب با استفاده از پوشش‌های رنگی و موقعیت خوشه

اله کرم رستمی؛ مجید راحمی؛ محمود ایزدی

دوره 32، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 531-541

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.61897

چکیده
  میوه خرما باارزش غذایی بسیار بالا در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه­ایی دارد. رقم کبکاب، خرمای غالب استان بوشهر بوده و دارای طعم و مزه بسیار خوبی هست. این پژوهش در دو سال متوالی در ایستگاه تحقیقات خرما و میوه­های گرمسیری استان بوشهر باهدف تسریع رسیدن میوه و بهبود کیفیت آن با ایجاد یک میکرو کلیما در اطراف خوشه، بدون استفاده از مواد شیمیایی ...  بیشتر

مقایسه قندها، ترکیبات مختلف، اسیدهای آلی و ترکیبات فنولی ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیری

سمیه رستگار؛ مجید راحمی

دوره 30، شماره 2 ، خرداد 1395، ، صفحه 217-223

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.38637

چکیده
  در این پژوهش ترکیبات مختلف میوه شامل درصد رطوبت، پروتئین، عناصر غذایی، قندهای گلوکز و فروکتوز، کارتنوئید و اسیدهای آلی و فنولیک اسید ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیری مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه قندها از دستگاه کروماتوگرافی تبادل یونی با کارایی بالا (HPAEC-PAD) استفاده شد. برای تجزیه نوع و غلظت اسیدهای آلی و فنولیک اسید از دستگاه کروماتوگرافی ...  بیشتر

ارزیابی تأثیر روش ضدعفونی ونوع بسته‌بندی برشاخص‌های کیفی رطب رقم برحی (Phoenix dactylifera cv. Barhee)

فاطمه روشنی؛ سید محمد حسن مرتضوی؛ احمد مستعان؛ ناجی صیاحی

دوره 29، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 79-86

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.21894

چکیده
  رقم برحی یکی از مهم‌ترین ارقام تجاری خرما می‌باشدکه تولید آن در ایران عمدتاً در استان خوزستان صورت می‌گردد. این رقم در هر سه مرحله پایانی نمو به‌ویژه مرحله رطب، طرفداران زیادی دارد. بافت میوه خرما در مرحله رطب نرم بوده و به علت رطوبت و قند بالا، خیلی زود توسط میکروارگانیسم‌ها آلوده شده و عمر نگهداری کوتاهی دارد. استفاده از روش‌های ...  بیشتر

تجزیه ارتباطی برخی صفات مورفولوژیکی مهم با نشانگرهای RAPD در 15 رقم خرمای ایران

منیره مارصفری؛ علی اشرف مهرابی؛ زهرا طهماسبی؛ عبدالامیر راهنما

دوره 27، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 480-487

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30665

چکیده
  این پژوهش به منظور ارزیابی پیوستگی 11 صفت مورفولوژی مهم با نشانگرهای مولکولی RAPDدر 15 رقم خرمای جمع آوری شده از مناطق جنوب و جنوب غرب ایران به صورت آنالیز جمعیت و با استفاده از روش رگرسیون گام به گام انجام گرفت. نتایج حاصل از رگرسیون ساده و چندگانه نشان داد که در مجموع 84 نشانگر RAPD با حداقل یکی از صفات مورد بررسی پیوستگی معنی دار داشته اند. ...  بیشتر