فیزیولوژی پس از برداشت
افزایش ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و حفظ کیفیت ظاهری میوه گیلاس در زمان پس از برداشت تحت تأثیر اسانس مرزنجوش

چنور حسینی؛ محمدرضا اصغری؛ مریم خضری

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 151-166

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.73954.1114

چکیده
  گیلاس از جمله میوه­هایی است که بدلیل فسادپذیری بالا متحمل ضایعات فیزیولوژیکی پس از برداشت می­شود. باتوجه به اثبات فعالیت ضد قارچی اسانس­های گیاهی، استفاده از آن­ها به­عنوان یک ایده طبیعی در جهت کاهش ضایعات پس از برداشت، افزایش ماندگاری و تضمین سلامت مصرف‌کنندگان محصولات باغبانی مطرح می­باشد. در تحقیق حاضر، تأثیر غلظت­های ...  بیشتر

تأثیر طیف‌های نوری مختلف بر کیفیت و ویژگی‌های مورفولوژیکی و فتوسنتزی گل آنتوریوم (Anthurium andraeanum) در شرایط انبار سرد

زهرا فلاحی؛ ساسان علی نیائی فرد؛ مصطفی عرب؛ شیرین دیانتی دیلمی

دوره 35، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.60521.0

چکیده
  نگهداری گیاهان گرمسیری ازجمله گل شاخه بریده­ی آنتوریوم در دوره پس از برداشت در دمای زیر 12 درجه سانتی­گراد منجر به ایجاد آسیب سرمازدگی، کاهش کیفیت و عمر گلجایی می­گردد. استفاده از روشی عملی جهت کاهش میزان خسارت سرمازدگی در گل شاخه بریده آنتوریوم ضروری می­باشد. در پژوهش حاضر تاثیر طیف­های مختلف نوری (آبی، تاریکی، سفید، قرمز، ...  بیشتر

بررسی اثر نوع خاک‌پوش پلی‌اتیلنی بر رشد و عملکرد سیب‌زمینی (Solanum tuberosum)

خسرو پرویزی؛ محمدرضا حسندخت؛ بیتا آزاد

دوره 31، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 543-554

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.56161

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر نوع خاک‌پوش پلی‌اتیلنی بر میزان رشد، زودرسی و عملکرد سیب‌زمینی پژوهشی به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌ کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عوامل مورد آزمایش شامل خاک‌پوش با پلاستیک پلی‌اتیلنی در پنج سطح شامل پلاستیک شفاف، پلاستیک سفید، پلاستیک سیاه، پلاستیک دولایه سفید و بدون خاک‌پوش و عامل رقم ...  بیشتر

تأثیر ژل آلوئه‌ورا بر فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز، خواص کیفی و ماندگاری میوه گیلاس‌رقم‌’سیاه مشهد‘

محمدرضا اصغری؛ حجت خلیلی

دوره 28، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 399-406

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42864

چکیده
  امروزه استفاده از مواد شیمیایی برای کنترل ضایعات و حفظ کیفیت محصولات برداشت شده به دلیل اثرات مضر بر محیط زیست با محدودیت‌های جدی روبرو است. ژل آلوئه‌ورا به‌عنوان پوشش خوراکی سالم، اخیراًً پتانسیل خوبی در حفظ کیفیت و سلامت میوه و سبزی‌های مختلف از خود نشان داده است. این مطالعه برای بررسی اثر ژل آلوئه‌ورا بر ماندگاری و کیفیت پس از ...  بیشتر