با همکاری انجمن علمی منظر ایران
میوه کاری
اثر پایه و پیوندک بر جذب عناصر غذایی دو رقم انار’رباب نیریز‘ و’خفر جهرم‘

حمید رضا کریمی؛ نعیمه بی نیاز؛ علی اکبر محمدی میریک؛ مجید اسمعیلی زاده؛ زینب حاتمیان

دوره 36، شماره 4 ، بهمن 1401، ، صفحه 791-802

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.69299.1031

چکیده
  به منظور بررسی اثر پایه و پیوندک بر جذب عناصر غذایی در دو رقم انار’رباب نیریز‘ و ’خفر جهرم‘ پژوهشی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصافی با دو فاکتور پیوندک در دو سطح (’رباب نیریز‘ و ’خفر جهرم‘) و پایه در چهار سطح (’پوست قرمز علی آقایی‘، ’گرچ داداشی‘ ،’گرچ شهوار‘و بدون پیوند) ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر محلول‌پاشی برگی منابع مختلف کلسیم بر کیفیت و ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی کلم گل رقم ’رومانسکو‘ (Brassica oleracea cv. botrytis ‘Romanesco’)

رضا نجفی؛ طاهر برزگر

دوره 36، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 577-589

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.70150.1047

چکیده
  به­منظور ارزیابی تاثیر منابع مختلف کلسیم بر خواص آنتی­اکسیدانی و کیفیت کلم­گل رقم ’رومانسکو‘، آزمایشی به صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار، در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1397 انجام شد. تیمارهای آزمایشی، محلول­پاشی برگی منابع مختلف کلسیم شامل کلرید کلسیم (3/0، 6/0 و 9/0 درصد)، لاکتات کلسیم (5/0، 1 و 5/1 گرم در لیتر) ...  بیشتر

گیاهان دارویی
ارزیابی تأثیر بیوچار حاصل از دماهای مختلف پیرولیز بر رشد گیاه همیشه بهار تحت تنش شوری

محدثه شمس الدین سعید؛ محمود رمرودی

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 591-604

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.67776.1005

چکیده
  بیوچار به عنوان منبع کربن آلی و اصلاح کننده خاک، در کشاورزی مورد توجه است و خصوصیات آن تحت تاثیر دمای پیرولیز قرار می‌گیرد. در پژوهش حاضر جهت تهیه بیوچار، مخلوط کود گاوی و گوسفندی به مدت چهار ساعت در دما 300، 400، 500 و 600 درجه سانتی‌گراد، پیرولیز شد. سپس با هدف ارزیابی تاثیر بیوچار حاصل از دماهای مختلف پیرولیز (صفر، 300، 400، 500 و 600 درجه سانتی‌گراد) ...  بیشتر

بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه‌ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک

سید مهدی حسینی فرهی؛ غضنفر محمدی نیا

دوره 34، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 91-106

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.80187

چکیده
  تنش شوری یکی از مهم­ترین عوامل محیطی محدود کننده رشد می­باشد که آثار بسیار نامطلوبی بر رشد و عملکرد گیاهان می­گذارد. به منظور بررسی تأثیر سالسیلیک­اسید و هیومیک­اسید بر بهبود تحمل به شوری و میزان جذب عناصر معدنی در فلفل دلمه­ای تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل (سه فاکتوره) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در یک گلخانه تجاری ...  بیشتر

بررسی کاربرد اسیدهیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص‌های کمی و کیفی کیوی‌فروت

علی اکبر شکوهیان؛ علی اصغری؛ هادی محمودی

دوره 33، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 247-256

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.72526

چکیده
  بررسی کاربرد اسید هیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص­های کمی و کیفی کیوی فروت در طی سال­های 94-95 در شهرستان تالش استان گیلان در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 7 سطح کاربرد برگی و خاکی هیومیک­اسید در غلظت­های شاهد، 2، 4، 6 کیلوگرم در هکتار در چهار تکرار انجام شد. در این پژوهش شاخص­های جذب عناصر غدایی (ازت، پتاسیم، فسفر، کلسیم، روی، منیزیم، ...  بیشتر

اثر اوره و نیکل بر رشد، غلظت نیترات و عناصر معدنی کاهو رقم سیاهو در آبکشت

حسین نظری ممقانی؛ سید جلال طباطبائی

دوره 30، شماره 1 ، اردیبهشت 1395، ، صفحه 69-79

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.35763

چکیده
  کودهای نیتراتی معمول ترین منابع نیتروژن مورد استفاده در کشت های هیدروپونیک هستند که این کودها سبب تجمع نیترات در سبزی های برگی می شوند. بنابراین، تامین نیتروژن گیاه از منبع اوره همراه با نیکل به عنوان کوفاکتور آنزیم اوره آز می تواند نقش مهمی را در کاهش تجمع نیترات در گیاهان ایفا کند. برای این منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب ...  بیشتر

مقدار عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در دمبرگ چند رقم انگور ایرانی و خارجی

حامد دولتی بانه؛ مهدی طاهری؛ عزیز مجیدی؛ محسن طاهری

دوره 29، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 397-405

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28029

چکیده
  به منظور ارزیابی و مقایسه غلظت تعدادی از عناصر کم مصرف (بور، روی، منگنز، آهن و مس) و عناصر پر مصرف (نیتروژن، فسفر، پتاسیم،منیزیوم وکلسیم) در دمبرگ چند رقم تجارتی انگور ایرانی شامل بیدانه سفید قزوین، پیکانی کاشمر، خلیلی شیراز، رشه و ارقام خارجی تامسون سیدلس، فلیم سیدلس، پرلت و بلک سیدلس این تحقیق در قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی در ...  بیشتر