میوه کاری
اثر محلول‌پاشی برگی اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر پاسخ‌های فیزیولوژیک توت‌فرنگی رقم ’کاماروسا‘

نعیمه سوخت سرایی؛ فریال وارسته؛ مهدی علی زاده

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 1073-1086

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.81120.1240

چکیده
  در سال­های اخیر کاربرد اسیدهای آلی به دلیل تأثیر آنها در افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه و افزایش مقاومت به تنش­های محیطی افزایش یافته است. به­همین منظور، برای بررسی برخی پاسخ­های فیزیولوژیک توت­فرنگی رقم ’کاماروسا‘ به محلول­پاشی برگی اسیدهای آلی، آزمایشی به‌صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای ...  بیشتر

بررسی اثر سلنیوم بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه فلفل تند (Capsicum anuum)

لیلا شکاری؛ محمد مجتبی کامل منش؛ مریم مظفریان؛ فرشاد صادقی

دوره 29، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 594-600

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.32110

چکیده
  سلنیوم عنصری سودمند با خواص آنتی اکسیدانی و آنتی ویروسی است که باعث افزایش رشد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر سلنیوم بر رشد رویشی گیاه فلفل تند (Capsicum anuum L.) رقم kenya آزمایشی گلخانه ای در قالب طرح کاملا تصادفی شامل پنج سطح سلنیوم (صفر، 3، 5، 7 و 10 میکرو مولار) با سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که افزودن سلنیوم به میزان 5 میکرومولار ...  بیشتر