مرجان السادات حسینی؛ سید مرتضی زاهدی؛ مهدیه کریمی؛ اصغر ابراهیم زاده
چکیده
این پژوهش به منظور تأثیر غلظتهای مختلف اسپرمیدین بر کیفیت و عمر پس از برداشت یک رقم انبه محلی میناب صورت گرفت. در این بررسی میوهها با پلی آمین اسپرمیدین در غلظتهای صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار به روش غوطهوری به مدت 30 دقیقه تیمار و سپس به مدت 24 روز در انبار با دمای 15 درجه سانتیگراد و رطوبت 90-85 درصد نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل ...
بیشتر
این پژوهش به منظور تأثیر غلظتهای مختلف اسپرمیدین بر کیفیت و عمر پس از برداشت یک رقم انبه محلی میناب صورت گرفت. در این بررسی میوهها با پلی آمین اسپرمیدین در غلظتهای صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار به روش غوطهوری به مدت 30 دقیقه تیمار و سپس به مدت 24 روز در انبار با دمای 15 درجه سانتیگراد و رطوبت 90-85 درصد نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن انجام شد. اندازهگیری صفات در زمانهای صفر، 8 و 16 روز انجام گرفت و صفاتی از قبیل تغییرات وزن، سفتی، شاخص طعم، میزان فنل، ویتامین ث، ویژگیهای کیفی (پیاچ، اسیدیته قابل تتراسیون و مواد جامد محلول) و ارزیابی حسی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میوههای شاهد، وزن، سفتی و کیفیت ظاهری و بیوشیمیایی کمتری در مقایسه با بقیه تیمارها نشان دادند. تیمار اسپرمیدین به ویژه غلظت 2 میلیمولار اسپرمیدین در طول دوره انبارمانی سبب حفظ ویتامین ث و کاهش از دست دادن آب میوه از طریق پوست و کند کردن روند تغییرات پیاچ، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل شد. همچنین میوههای این تیمارها میزان فنل، رنگ، مزه، شاخص طعم و عطر مطلوبتری داشتند.
محمد علی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ مرجان السادات حسینی؛ مجید امانیبِنی
چکیده
پژوهش حاضر به منظور مطالعه اثر محلولپاشی ترکیب دو نمک مونو پتاسیم فسفات و دی پتاسیم فسفات بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی انار رقم’ملس ساوه، در مرکز تحقیقات انار شهر ساوه در سال1390 اجرا گردید. جهت تنظیم pH محلول، نمکهای مونو پتاسیم فسفات و دی پتاسیم فسفات به ترتیب با نسبت یک به سه با هم ترکیب شده و محلول ترکیبی (مونو و دی پتاسیم فسفات) ...
بیشتر
پژوهش حاضر به منظور مطالعه اثر محلولپاشی ترکیب دو نمک مونو پتاسیم فسفات و دی پتاسیم فسفات بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی انار رقم’ملس ساوه، در مرکز تحقیقات انار شهر ساوه در سال1390 اجرا گردید. جهت تنظیم pH محلول، نمکهای مونو پتاسیم فسفات و دی پتاسیم فسفات به ترتیب با نسبت یک به سه با هم ترکیب شده و محلول ترکیبی (مونو و دی پتاسیم فسفات) مورد مطالعه قرار گرفت. محلولپاشی مونو و دی پتاسیم فسفات با چهار غلظت (0، 05/0، 1/0 و 2/0 درصد) و در دو مرحله (تمام گل و یک ماه بعد از تمام گل) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در هر تیمار انجام پذیرفت. نتایج حاصله نشان داد محلولپاشی با غلظتهای 1/0 و 2/0 درصد باعث افزایش معنیدار عملکرد، تعداد میوه و اسید قابل تیتراسیون در مقایسه با شاهد گردیده است، بهطوریکه محلولپاشی با غلظت 1/0 درصد باعث افزایش 16/12 درصدی عملکرد و افزایش 17/9 درصد در تعداد میوه نسبت به شاهد شده است. همچنین محلولپاشی باعث افزایش معنیدار در مقدار عصاره آریلها و شدت رنگ عصاره در مقایسه با شاهد شده است و بالاترین مقدار عصاره آریلها و شدت رنگ عصاره به ترتیب با تیمارهای 2/0 و 1/0 درصد بهدست آمد. محلولپاشی با غلظت 2/0 درصد سبب کاهش 10 درصدی نسبت مواد جامد محلول به اسید قابل تیتراسیون در مقایسه با شاهد شده است. با توجه به نتایج این آزمایش مشاهده میشود که در اثر محلولپاشی مونو و دی پتاسیم فسفات با غلظت 1/0 درصد نتایج بهتری نسبت به سایر غلظتها بهدست آمده است.
مصباح بابالار؛ مرجان السادات حسینی؛ محمدعلی عسکری چشمه؛ سهراب داورپناه
چکیده
گلابی یکی از میوههای مهم مناطق معتدله در حدود 50 کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاهمیوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظتهای مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) مهافشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظتهای پوتریسین غوطهور شدند و همچنین از تیمار گرمایی (40 و 50 درجه سانتیگراد و شاهد) بهصورت غوطهوری استفاده ...
بیشتر
گلابی یکی از میوههای مهم مناطق معتدله در حدود 50 کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاهمیوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظتهای مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) مهافشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظتهای پوتریسین غوطهور شدند و همچنین از تیمار گرمایی (40 و 50 درجه سانتیگراد و شاهد) بهصورت غوطهوری استفاده گردید. میوهها بعد از تیمار در دمای1 ±0درجه سانتی گراد بهمدت 5 ماه نگهداری شدند. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. میوه ها در طول دوره نگهداری هر سه هفته یکبار از انبار خارج و از نظر فاکتور های مختلف کمی و کیفی مثل رنگ سطحی، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، شاخص طعم و ویتامین C مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد سفتی، pH و شاخص طعم در رقم شاه میوه نسبت به اسپادونا بیشتر است. زاویه هیو، درخشندگی، کاهش وزن، TAو TSS در رقم اسپادونا بیشتر از رقم شاه میوه می باشد. تیمارهای 1 و 2 میلی مولار پوتریسین بیش ترین سفتی و کم ترین مقدار pH، TSSو شاخص طعم را در هر دو رقم نشان دادند. تیمار گرمایی40 و 50 درجه سانتی-گراد بهترتیب در رقم های شاه میوه و اسپادونا باعث افزایش TSS و شاخص طعم شد. در کل رقم اسپادونا از نظر اکثر خصوصیات کمی و کیفی برای عرضه به بازار و نگهداری در انبار بهتر از رقم شاه میوه می باشد.