فیزیولوژی پس از برداشت
کاربرد تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید بر آسیب سرمازدگی و خواص آنتی‌اکسیدانی موز رقم ̓کاوندیش̒ (Musa acuminata cv. Cavendish) در طی انبارمانی سرد

زهرا پاک کیش؛ سمیه مهاجرپور؛ صفورا سعادتی

دوره 38، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 451-463

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.86061.1314

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) با غلظت‌های (صفر، 2/5 و 5 میلی‌مولار) به‌صورت غوطه­وری به‌مدت پنج دقیقه بر سرمازدگی و خواص آنتی‌اکسیدانی میوه موز در طی نگهداری در دمای پنج درجه سلسیوس مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه‌برداری هر چهار روز یک بار در روزهای صفر، 4، 8، 12، 16، 20 و 24 انبارمانی انجام گرفت. آزمایش ...  بیشتر

گیاهان زینتی و فضای سبز
اثر جلبک‌های اسپیرولینا و قهوه‌ای و سطوح سرب بر برخی شاخص‌های مورفوفیزیولوژیکی گیاه کلم زینتی

افسانه هوشمند؛ میترا اعلائی؛ مسعود ارغوانی؛ فهیمه صالحی

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 245-259

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.75809.1158

چکیده
  سرب یکی از فلزات سنگین و آلاینده‌های مهم زیست بوم شناخته شده است. استفاده از گیاهان جهت رفع آلودگی خاک یا گیاه‌پالایی، روشی مقرون به صرفه می‌باشد. امروزه با توجه به افزایش آلودگی منابع خاک و مشکلات ناشی از آن، شناسایی گیاهان مفید در این زمینه ضروری به‌نظری می‌رسد. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر فلز سنگین سرب و کاربرد جلبک قهوه‌ای ...  بیشتر

سبزیکاری
اثر سینامیک اسید بر خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی نشاء خیار تحت تنش سرما

زهرا دارابی؛ فردین قنبری؛ جواد عرفانی مقدم

دوره 36، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 619-630

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.72749.1093

چکیده
  یکی از مشکلات اصلی گیاهان گرمسیری مانند خیار (Cucumis sativus L.) حساسیت به دمای پائین است که منجر به ایجاد آسیب سرمازدگی در آن­ها می­شود. سینامیک اسید یک اسید فنلی است و کاربرد خارجی آن سبب بهبود سیستم آنتی اکسیدانی شده و تحمل شرایط تنش را در گیاه بالا می­برد. در تحقیق حاضر اثرات کاربرد سینامیک اسید بر تحمل تنش سرمایی نشاء خیار بررسی شده ...  بیشتر

اثر شوک گرما بر تحمل سرمازدگی نشاء خربزه خاتونی (Cucumis melo L.)

فردین قنبری؛ سعداله اکبری

دوره 35، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 63-71

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v35i1.86372

چکیده
  خربزه همانند سایر کدوئیان حساس به سرما است و در دمای پایین آسیب می­بیند. در این تحقیق امکان افزایش تحمل تنش سرما در نشاء خربزه با استفاده از شوک گرمایی بررسی شده است. در مرحله دو برگ کاملاً توسعه یافته، نشاءهای خربزه در معرض شوک دمایی (شامل شاهد و محلول­پاشی با آب در دماهای 20، 45، 50 و 55 درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند. یک روز پس از آن ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف کم‌آبی بر برخی صفات بیوشیمیایی دو گونه گل جعفری آفریقایی و فرانسوی

سید موسی موسوی؛ مهرانگیز چهرازی؛ اسماعیل خالقی

دوره 31، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 590-598

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.59172

چکیده
  با عنایت به کاهش نزولات جوی و پراکنش نامناسب بارندگی در طول سال، پدیده خشکی، یکی از معضلات فضای سبز شهری به شمار می‌رود. در واقع تنش خشکی یکی از مهم‌ترین تنش‌های محیطی می‌باشد که در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کم‌آبی بر سیستم آنتی‌اکسیدان و پراکسیداسیون چربی در گل جعفری، ...  بیشتر

تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ارقام انگور (Vitis vinifera L.) تحت شرایط تنش خشکی

ناصر عباسپور؛ لاوین بابائی؛ علیرضا فرخزاد

دوره 31، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 269-280

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.50690

چکیده
  به منظور بررسی اثرات تیمار اسید‌سالیسیلیک بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم نهال انگور (رشه و بیدانه سفید)، تحت شرایط تنش خشکی، پژوهشی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. دورهای آبیاری شامل آبیاری به فواصل هر 5 (شاهد)، 10 و 15روز یک بار و تیمارهای اسید‌سالیسیلیک شامل غلظت‌های ...  بیشتر