سبزیکاری
تأثیر میزان نیتروژن و آبیاری بر برخی صفات فیزیولوژیک، کمی و کیفی میوه گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای رقم ̓ نیوتن ̒

سعید محمدزاده؛ مرتضی گلدانی؛ فاطمه یعقوبی؛ محمد بنایان اول

دوره 38، شماره 1 ، اردیبهشت 1403، ، صفحه 213-233

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.85208.1301

چکیده
  مدیریت پایدار مصرف آب و کودهای نیتروژن برای حصول تولید بالا حائز اهمیت است. به‌­منظور بررسی سطوح مختلف آبیاری و کود نیتروژن، آزمایشی در دو سال 01-1400 و 02-1401 به­‌صورت اسپلیت­پلات در قالب طرح بلوک‌­های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. میزان آب آبیاری به­‌عنوان عامل اصلی ...  بیشتر

گیاهان زینتی و فضای سبز
تأثیر اسید جیبرلیک و پوترسین بر رشد، گلدهی و عمر گلجای گل شاخه بریده سوسن رقم ʻLesothoʼ

مریم حجتی پور؛ معظم حسن پور اصیل

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 163-175

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.69012.1025

چکیده
  سوسن گیاهی دایمی با سوخ­های فلسی بدون پوشش است که متعلق به خانواده Liliaceae می­باشد. معطر و بزرگ بودن گل­ها از مشخصه­های اصلی این خانواده است. جایگاه سوسن به عنوان چهارمین گل شاخه بریده پرفروش در بازار جهانی و همچنین سیر صعودی تقاضا برای این گل در جهان، حاکی از اهمیت بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری این گل است. این مطالعه به منظور بررسی ...  بیشتر

میوه کاری
بررسی ارزش غذایی و کیفیت ظاهری میوه ده رقم پرتقال (Citrus sinensis) روی پایه نارنج (Citrus aurantium)

اعظم سیدی؛ زینب فیروزبخت؛ مریم احمد زاده

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 507-520

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61874.0

چکیده
  میوه پرتقال به دلیل ارزش غذایی بالا به حفظ سلامت انسان و تامین امنیت غذایی آن کمک می­کند و همچنین به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی فیتوشیمیایی و آنتی­باکتریال، کاربرد فراوانی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی دارد. این تحقیق به منظور تعیین کیفیت ظاهری و ارزش غذایی میوه ده رقم پرتقال (تامسون ناول، تاراکو، مارس ارلی، فراست ناول، ...  بیشتر

میوه کاری
تغییرات برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی برگ انگور بیدانه قرمز متأثر از تنش خشکی و کاربرد برخی کودهای آلی و شیمیایی

آسیه صفری؛ اکرم فاطمی؛ محسن سعیدی؛ زهرا کلاهچی

دوره 35، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 267-281

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61898.0

چکیده
  انگور (Vitis vinifera) یکی از مهمترین محصولات باغی در دنیا و ایران به شمار می­رود. خشکسالی یکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد گیاه و تولیدات کشاورزی در سراسر جهان بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک است. کاربرد کودهای آلی و شیمیایی به عنوان بهبود دهنده ویژگی­های خاک یکی از راهکارهای کاهش اثرات تنش خشکی می­باشد. به منظور بررسی اثر کاربرد کمپوست، ...  بیشتر

اثر غلظت و زمان کاربرد اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک اسفناج ( .Spinacia oleracea L)

محبوبه ناصری؛ حسین آرویی؛ مریم محمدی

دوره 34، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 663-678

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.86144

چکیده
  اسید هیومیک به عنوان یک اسید آلی، بدون اثرات مخرب زیست­محیطی می­توانـد در جهـت تغذیه صحیح سبزی­ها و بهبود کمی و کیفی آن استفاده شود.در همین راستا آزمایش حاضر به منظور بررسی کاربرد غلظت­های مختلف اسید هیومیک در زمان­های مختلف و اثرات آن بر شاخص‌های کمی و کیفی اسفناج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصـادفی با سه تکرار در ...  بیشتر

تأثیر کاربرد اسیدفولویک و نانوکلات آهن بر گلدهی و عمر پس از برداشت گل ژربرا (Gerbera jamesonii) رقم دانی

سهیلا حاجی زاده؛ زهره جبارزاده؛ میرحسن رسولی صدقیانی

دوره 33، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 711-725

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.80118

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر غلظت­های مختلف اسیدفولویک و نانوکلات آهن بر گلدهی و همچنین عمر پس از برداشت گل ژربرا رقم دانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 97-96 انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل اسیدفولویک در 4 سطح صفر، 50، 100 و 250 میلی­گرم در لیتر به‌صورت کاربرد خاکی و نانوکلات آهن در 4 سطح صفر ، 1، 2 و 4 گرم در ...  بیشتر

بررسی تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در اثر محلول‌پاشی سالیسیلیک اسید و تیامین بر گل ژربرا رقم پینک الگانس (Gerbera jamesonii L., cv. Pink Elegance)

میثم منصوری؛ محمود شور؛ علی تهرانی فر؛ یحیی سلاح ورزی

دوره 29، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 127-133

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30746

چکیده
  ژربرا یکی از ده گل مهم شاخه بریده در جهان و ایران از نظر تولید و مصرف محسوب می شود. در مطالعه حاضر، به منظور بررسی اثر محلول-پاشی سالیسیلیک اسید و تیامین بر خصوصیات بیوشیمیایی گل ژربرا، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در گلخانه تجاری شرکت گل آذین مقصود انجام شد. تیمار های آزمایش شامل صفر (آب شهری؛ شاهد)، سالیسیلیک اسید در ...  بیشتر

اثر سایکوسل بر رشد و رنگیزه‌های فتوسنتزی دو رقم زیتون تحت دورهای مختلف آبیاری

وحید اکبری؛ رسول جلیلی مرندی

دوره 27، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 460-469

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30663

چکیده
  یکی از مشکلات مهم در مناطق خشک کمبود آب است. به منظور بررسی اثر سایکوسل بر جنبههای مختلف رشد دو رقم زیتون (ماری و میشن) در شرایط تنش خشکی، آزمایش گلخانه‌ای با سه فاکتور شامل سه سطح سایکوسل (صفر، 500 و 1000 میلی‌گرم در لیتر)، سه سطح تنش خشکی (آبیاری نهال‌ها با فواصل 5 ، 10 و 15 روز یکبار) و دو رقم زیتون (ماری و میشن) به صورت فاکتوریل در قالب طرح ...  بیشتر