فیزیولوژی پس از برداشت
اثر ال-‌آرژنین و پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا بر خصوصیات کمی و کیفی خرمای ’پیارم‘ طی انبار

پوران کریمی تزرجی؛ سمیه رستگار؛ حامد حسن زاده خانکهدانی

دوره 37، شماره 3 ، آبان 1402، ، صفحه 669-683

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.76576.1171

چکیده
   رقم ’پیارم‘ یکی از ارقام مهم تجاری و اقتصادی خرما در ایران محسوب می‌شود که بازارپسندی بالایی دارد. حفظ خصوصیات ظاهری و کیفی میوه طی مدت انبار اهمیت زیادی دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر پوشش خوراکی ال‌-آرژنین و ژل آلوئه‌ورا بر حفظ خصوصیات ظاهری و کیفیت خرمای نیمه‌خشک ’پیارم‘ در طول انبارداری است. این آزمایش به‌صورت ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر تیمارهای ویتامین C و B بر عملکرد قارچ تکمه‌ای و عمر پس از برداشت آن

سعید خسروی؛ مریم حقیقی؛ منیره محنت کش

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 43-56

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61967.0

چکیده
  قارچ خوراکی (Agaricus bisporus) مهم­ترین قارچی است که به‌صورت صنعتی کشت می‌شود و ویتامین­ها، هورمون­ها و آمینواسید‌ها موجب بهبود رشد رویشی قارچ و بالا رفتن عملکرد در فلش­های مختلف برداشت می­گردد. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثر ویتامین B و C، بر رشد و عملکرد قارچ تکمه­ای و عمر پس از برداشت آن در ۲ آزمایش مجزا در کارخانه قارچ و انبار ...  بیشتر

میوه کاری
معرفی نارنگی‌ جدید جهانگیر بر اساس ویژگی‌های فیزیکو‌شیمیایی و ارگانولپتیک برتر میوه

جواد فتاحی مقدم؛ سیده الهام سیدقاسمی؛ طاهره رییسی

دوره 35، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 383-398

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61812.0

چکیده
  در ایران که مصرف سرانه مرکبات به صورت تازه‌خوری بالا است (متوسط 45 کیلوگرم) نیاز به ایجاد و معرفی ارقام جدید با ویژگی‌های کیفی مطلوب به صورت مستمر است. در این پژوهش ویژگی‌های فیزیکو‌شیمیایی و ارگانولپتیک میوه‌‌ی نارنگی جهانگیر حاصل تلاقی نارنگی کلمانتین (والد ماده) و پرتقال سالوستیانا (والد نر) (Citrus clementina Hort. ex Tanaka × C. sinensis (L.) Osbeck ...  بیشتر

کاربرد پس از برداشت پلی آمین اسپرمیدین در شرایط غوطه‌وری بر کیفیت انبارمانی و عمر قفسه‌ای میوه انبه (L. Mangifera indica)

مرجان السادات حسینی؛ سید مرتضی زاهدی؛ مهدیه کریمی؛ اصغر ابراهیم زاده

دوره 31، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 765-777

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i4.60625

چکیده
  این پژوهش به منظور تأثیر غلظت‌های مختلف اسپرمیدین بر کیفیت و عمر پس از برداشت یک رقم انبه محلی میناب صورت گرفت. در این بررسی میوه‌ها با پلی آمین اسپرمیدین در غلظت‌های صفر، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار به روش غوطه‌وری به مدت 30 دقیقه تیمار و سپس به مدت 24 روز در انبار با دمای 15 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 90-85 درصد نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل ...  بیشتر

تأثیر محلول پاشی پس از برداشت اسانس آویشن بر عمر انبار مانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست قرمز طارم)

مهشید غفوری؛ علی سلیمانی؛ ولی ربیعی؛ رقیه همتی

دوره 29، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 547-555

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.26064

چکیده
  استفاده از اسانس های گیاهی به عنوان ایده ای جدید در کاهش ضایعات پس از برداشت و افزایش عمر انبارمانی محصولات باغبانی و کنترل آلودگی قارچی در کشاورزی توسعه یافته مطرح می باشد. در همین راستا، آزمایشی به منظور بررسی محلول پاشی اسانس آویشن بر عمر انبار مانی و کیفیت میوه انار رقم پوست قرمز طارم، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی ...  بیشتر

اثر زمان برداشت و عمر انبارمانی بر کیفیت میوه پرتقال خونی رقم «مورو» (Citrus sinensis cv. Moro)

مهسا همدانی؛ حسین مرادی؛ علی قنبری

دوره 28، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 252-259

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39412

چکیده
  عوامل مختلفی از قبیل زمان برداشت، جابه‌جایی محصول، دما و طول مدت انبارمانی بر خواص مختلف میوه مرکبات تاثیر می‌گذارند و پیامدهای اقتصادی قابل‌توجهی را به دنبال دارد. لذا پژوهشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار، برای ارزیابی اثرات زمان برداشت (شروع رنگ‌گیری، 50 درصد رنگ‌گیری و رنگ‌گیری کامل میوه) و مدت انبارمانی ...  بیشتر

تأثیر 1-متیل‌سیکلو‌پروپن و کلرید کلسیم بر افزایش طول عمر انباری میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن"

مهدی مکوندی؛ سعادت شاهپوری؛ علی اکبر رامین

دوره 27، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 488-494

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30666

چکیده
  اثرات تیمارهای 1-متیل‌سیکلو‌پروپن و کلرید کلسیم به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر بر تغییرات کیفیت پس از برداشت میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن" مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. در طول آزمایش تغییرات شاخص‌های کلروفیل (SPAD)، راندمان کوانتومی فتوسیستم II (Fv/Fm) و رنگ پوست و همچنین ...  بیشتر