فیزیولوژی پس از برداشت
اثر عصاره الکلی بره‌موم و هیدروکولینگ بر برخی صفات پس از برداشت خیار گلخانه‌ای ((Cucumis sativus

وحید انیسی؛ یحیی سلاح ورزی؛ مریم کمالی؛ بهرام عابدی

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 117-133

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.68874.1020

چکیده
  به دلیل عمر کوتاه پس از برداشت خیار و سرعت ‌بالای کاهش کیفیت آن از روش‌های مختلفی جهت حفظ مرغوبیت خیار مانند پوشش‌های خوراکی استفاده می‌شود. به منظور بررسی اثر دو عامل بره­موم به عنوان یک پوشش خوراکی و هیدروکولینگ بر ماندگاری خیار، این پژوهش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح عصاره ...  بیشتر

بیوتکنولوژی و اصلاح درختان و گل های زینتی
همبستگی کانونی صفات مورفولوژی و فیتوشیمیایی پنج رقم ارکیده فالانوپسیس

فاطمه بیدرنامنی؛ سید نجم الدین مرتضوی؛ یعثوب شیری

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 259-269

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.69819.1042

چکیده
  ارکیده فالانوپسیس یکی از گونه­های زیبا و تجاری از خانواده ارکیده بوده و تحقیقات در زمینه خواص دارویی آن اندک است. این تحقیق با هدف ارزیابی همبستگی کانونی صفات ریخت­شناسی و فیتوشیمیایی پنج رقم ارکیده فالانوپسیس شامل ‘Dubrovnik’، ‘Memphis’، ‘Andorra’، ‘Bucharest’ و ‘Nottingham’ انجام شد. اندام­های برگ و ریشه حاصل از کشت ...  بیشتر

مطالعه خصوصیات فیزیکی، ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست میوه 30 رقم مختلف انار ایران

علی تهرانی فر؛ مهدی زارعی؛ بهنام اسفندیاری؛ زهرا نعمتی

دوره 28، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 312-318

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42779

چکیده
  انار (Punica granatum L.) یکی از مهم‌ترین میوه های بومی ایران می باشد، که رقم های زیادی از آن کشت و کار می شود. میوه ها به طور گسترده به صورت تازه و فرآوری شده از جمله آب میوه، مربا و غیره مصرف می شوند. پوست میوه انار به عنوان یک فرآورده جانبی صنعت آب میوه-گیری، منبع غنی از ترکیبات زیست فعال محسوب می‌شود. این پژوهش به منظور بررسی و مقایسه خصوصیات ...  بیشتر