سبزیکاری
بررسی تأثیر سطوح مختلف کود مرغی و سولفات پتاسیم بر صفات کیفی و پارامترهای بیوشیمیایی گیاه شنبلیله (Trigonella foenum- graceum L.)

محمد حسین امینی فرد؛ سجاد ندافان؛ حسن بیات؛ مهدی جهانی

دوره 38، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 393-406

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.85718.1307

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر کود مرغی و سولفات پتاسیم بر میزان صفات بیوشیمیایی و عملکرد گیاه شنبلیه، پژوهشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال زراعی 1401-1400 انجام گردید. تیمارهای آزمایش شامل کود پلیت مرغی در سه سطح (صفر، 1000 و 2000 کیلوگرم در هکتار) به‌صورت کاربرد خاکی و سولفات پتاسیم (سولوپتاس) در چهار سطح (صفر، 1/5، 3 و 5 در ...  بیشتر

گیاهان دارویی
واکنش ریحان (Ocimum bacilicum L.) به سیستم‌های مختلف تغذیه در کشاورزی اکولوژیک

سهیلا چهاربندی؛ فائزه زعفریان؛ وحید اکبرپور؛ محمد کاوه

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 535-547

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61907.0

چکیده
  تمایل به تولید گیاهان دارویی و معطر و تقاضا برای محصولات طبیعی به‌خصوص در شرایط کشاورزی اکولوژیک در جهان رو به افزایش می‌باشد. کشاورزی اکولوژیک گیاهان دارویی، کیفیت آن‌ها را تضمین کرده و احتمال اثرات منفی روی کیفیت دارویی را کاهش می‌دهد. به منظور بررسی تاثیر کودهای آلی و زیستی بر کمیت و کیفیت گیاه دارویی ریحان (Ocimum bacilicum L.)، آزمایشی ...  بیشتر

میوه کاری
بررسی اثرات تنش آبی و مقادیر مختلف ورمی کمپوست و سولفات پتاسیم بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه شلیل رقم ’ردگلد‘

محمد جانعلی نژاد؛ حسین افشاری؛ بهداد علیزاده؛ امید قاسمی

دوره 35، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 313-330

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.60608.0

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف سولفات پتاسیم، ورمی­کمپوست و تنش آبی بر خواص کمی و کیفی میوه شلیل رقم ’ردگلد‘ پژوهشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی به صورت کرت­های دوبار خرد شده در 3 تکرار و 18 تیمار، جمعاً بر روی 54 درخت در سال 1395 در شهر ساری اجرا گردید. فاکتورهای مورد آزمایش شامل سطوح آبیاری در دو سطح 50 و 100 درصد نیاز آبی ...  بیشتر

ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود‌های شیمیایی، آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens)

مهدی مهران؛ حسین حسینی؛ حسین اکبری؛ علیرضا حاتمی؛ علیرضا صفایی

دوره 34، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 417-426

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.79223

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر کودهای شیمیایی، آلی و کمپوست بر مقدار، ترکیبات اسانس و اجزاء عملکرد شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens)، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل کود آلی در یک سطح (3 تن در هکتار)، کود شیمیایی در دو سطح ( 75 و 100 کیلو در هکتار) و کود کمپوست در دو سطح (15 و 20 تن در هکتار) بودند. بوته‌های تیمار شده ...  بیشتر

بررسی تاثیر سطوح مختلف کود آلی جلبک دریایی بر شاخصه‌های رشد، عملکرد و میزان اسانس گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L.)

علی رضایی؛ محمدتقی عبادی؛ حسن پیرانی

دوره 33، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 685-696

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.78699

چکیده
  تولید ارگانیک یکی از ارکان مهم صنعت گیاهان دارویی است و استفاده از کودهای آلی در این مبحث بسیار مورد توجه می­باشد. امروزه عصاره جلبک­های دریایی به عنوان یک کود آلی به منظور افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی و هم­چنین مقاومت به تنش­های محیطی استفاده می­شود. مرزه یکی از گیاهان دارویی و ادویه­ای است که سطح زیر کشت بالایی در کشورمان ...  بیشتر

بررسی تأثیر کاربرد سولفات پتاسیم و اسیدهیومیک بر رشد، عملکرد و میزان اسانس گل راعی (Hypericumperforatum)

هلاله کابلی‌فرشچی؛ مجید عزیزی؛ سید حسین نعمتی؛ وحید روشن

دوره 29، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 518-527

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.54576

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر دو نوع کود مختلفآلی (اسید هیومیک مایع) و غیرآلی (سولفات پتاسیم) بر خصوصیات مورفولوژیک و میزان اسانس گل راعی، آزمایشی به صورت فاکتوریل (3×3) با سه تکرار بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در دانشگاه فردوسی مشهد طی سال زراعی 91-90 به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل سولفات پتاسیم (Kx) در غلظت‌های (صفر،60 و 100) کیلوگرم در هکتار ...  بیشتر

بررسی کود زیستی مایکوگرین بر روابط آبی و راندمان تولید ریز غده سیب‌زمینی در شرایط تنش خشکی

خسرو پرویزی؛ مارگارت چان

دوره 29، شماره 3 ، آذر 1394، ، صفحه 474-485

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.18166

چکیده
  به منظور بررسی کود زیستی مایکوگرین بر رشد، عملکرد و کیفیت ریزغده سیب‌زمینی در شرایط تنش خشکی پژوهشی به صورت فاکتوریل درقالب طرح کاملاً تصادفی و در چهار تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. بدین منظور بستر کشت به نسبت 2:3 (پیت: پرلیت) تهیه و با نسبت وزنی 1 درصد با کود زیستی مایکوگرین مخلوط شد. تیمارهای آزمایشی شامل ریزغده های دو رقم سیب‌زمینی ...  بیشتر

تأثیر مخلوط کودهای آلی بر رشد و عملکرد گیاه تربچه (Raphanus sativus L.)

مارال اعتصامی؛ فائزه تاج‎پور؛ مینا خسروی؛ عباس بیابانی

دوره 29، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 296-301

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35833

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف کودهای دامی بر رشد و عملکرد گیاه تربچه، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 11 تیمار و 4 تکرار در اسفند ماه1391 در گلخانه دانشگاه گنبد کاووس انجام شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل شاهد (خاک زراعی)‌‌، 100 درصد کود گاوی، 75 درصد کود گاوی+ 25 درصد خاک، 50 درصد کود گاوی+ 50 درصد خاک، 25 درصد کود گاوی+ 75 درصد خاک، 100 درصد ...  بیشتر

تأثیر تیمارهای مختلف کودی برخصوصیات کمّی و کیفی گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata)

قربانعلی اسدی؛ علی مومن؛ مینا نورزاده نامقی؛ سرور خرم دل

دوره 29، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 47-54

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.48440

چکیده
  کاربرد کودهای آلی یکی از مهم‌ترین راهکارهای تغذیه ای گیاه در مقایسه با کودهای شیمیایی به‌ویژه در شرایط مدیریت ارگانیک گیاهان دارویی است. به منظور مطالعه اثر کودهای مختلف آلی و شیمیایی بر عملکرد، اجزای عملکرد و ویژگی های کیفی گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی ...  بیشتر

اثر مدیریت تغذیه‌ای بر عملکرد گل و رشد بنه در گیاه زعفران مزروعی (Crocus sativus L.)

پرویز رضوانی مقدم؛ علی اصغر محمدآبادی؛ حمید رضا فلاحی؛ مهسا اقحوانی شجری

دوره 28، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 427-434

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42891

چکیده
  به منظور مطالعه و شناخت اثرات کودهای مختلف آلی و شیمیایی بر عملکرد کلاله، شاخص‌های رشد بنه و عملکرد علوفة زعفران مزروعی (Crocus sativus L.)، آزمایشی در سال‌های زراعی 1389-1385، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و دوازده تیمار اجرا شد. تیمارهای مورد آزمایش عبارت بودند از: سطوح ...  بیشتر