فیزیولوژی پس از برداشت
مهشید غفوری؛ فرهنگ رضوی؛ مسعود ارغوانی؛ ابراهیم عابدی قشلاقی
چکیده
جلبک قهوهای جزو زیست محرکهایی است که بدون اثرات مخرب زیسـت محیطی در تولید محصولات باغی و زراعی مورد استفاده قرار میگیرد. این پژوهش بهمنظور بررسی تـأثیر تیمار جلبک قهوهای بهصـورت محلـولپاشـی بر روی شاخه، برگ و میوه بـر برخی خصوصیات کیفی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه کیوی رقم ’هایوارد‘ به صورت فاکتوریل (فاکتور اول: ...
بیشتر
جلبک قهوهای جزو زیست محرکهایی است که بدون اثرات مخرب زیسـت محیطی در تولید محصولات باغی و زراعی مورد استفاده قرار میگیرد. این پژوهش بهمنظور بررسی تـأثیر تیمار جلبک قهوهای بهصـورت محلـولپاشـی بر روی شاخه، برگ و میوه بـر برخی خصوصیات کیفی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه کیوی رقم ’هایوارد‘ به صورت فاکتوریل (فاکتور اول: محلولپاشی جلبک قهوهای در چهار سطح (صفر، 1، 2 و 3 گرم در لیتر) در سه زمان 110، 125 و 140 بعد از مرحله تمام گل؛ فاکتور دوم: زمان انبارمانی در 4 سطح صفر، 30، 60 و 90 روز پس از انبارمانی) بر پایه طرح بلوکهای کامل تصـادفی بـا سـه تکرار انجام شد. میوههای تیمار شده به مدت 90 روز در شرایط انباری با دمای 1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 درصد نگهداری شدند و به صورت ماهیانه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده حاکی از تـأثیر معنیدار تیمار عصاره جلبک قهوهی بر صفات مورد ارزیابی بود. تیمار عصاره جلبک قهوهای موجب حفظ سفتی بافت میوه، ویتامین ث، ظرفیت آنتیاکسیدانی، فنل، فلاونوئید کل و آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) در مقایسه با تیمار شاهد شدند. تیمار 3 گرم در لیتر جلبک قهوهای بهترین تـأثیر را در بین تیمارهای اعمال شده در حفظ سفتی (40/40 درصد)، درصد کاهش وزن میوه (87/41 درصد)، اسید قابل تیتراسیون (37/25 درصد)، ویتامین ث (26/33 درصد) ظرفیت آنتیاکسیدانی (70/26 درصد) ، فنل کل (17/81)، فلاونوئید کل (67/103 درصد) و فعالیت آنزیم PAL (75/153 درصد) نسبت به شاهد در 90 روز انبارمانی داشت. با توجه به اثرات مثبت تیمار عصاره جلبک قهوهای بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری میوه کیوی در طی دوره انبارداری، چنین به نظر میرسد که کاربرد این ترکیب در مقیاس وسیع به عنوان یک راهکار مناسب جهت افزایش کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد قابل توصیه باشد.
ابراهیم عابدی قشلاقی؛ ولی ربیعی؛ مالک قاسمی؛ جواد فتاحی مقدم؛ فرهنگ رضوی
چکیده
هدف این پژوهش مستندسازی زمان تمایزیابی گلها و درک بهتر از تغییرات ریختشناختی در جوانههای کیوی رقمهای هایوارد و توموری بود. این آزمایش در پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور (رامسر) رویتاکهای هایوارد و توموری بهمدت دو سال انجام شد. از اواسط اسفند تا اوایل خرداد ماه، جوانههاییکسان و هم قطر از جوانه ششم تا بیستم ...
بیشتر
هدف این پژوهش مستندسازی زمان تمایزیابی گلها و درک بهتر از تغییرات ریختشناختی در جوانههای کیوی رقمهای هایوارد و توموری بود. این آزمایش در پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری کشور (رامسر) رویتاکهای هایوارد و توموری بهمدت دو سال انجام شد. از اواسط اسفند تا اوایل خرداد ماه، جوانههاییکسان و هم قطر از جوانه ششم تا بیستم شاخههاییکساله با فاصله زمانی5 تا 7 روز انتخاب شدند. بررسی تمایزیابی جوانهها با استفاده از میکروسکوپ استریوزوم انجام شد و مراحل مختلف تمایزیابی جوانه با مرحله 5 رشد اصلی در مقیاسʼبیبیسیاچʽتوصیف شد. نتایج نشان داد که در سال اول آزمایش اولین علائم سرآغازههای گل در رقم توموری دو روز قبل از مرحله تورم جوانه، حدود یک ماه قبل از شکفتن جوانه مشاهده شد. درحالیکه در رقم هایوارد اولین سرآغازههای گل 9 روز بعد از آن مشاهده شد. روند تمایزیابی جوانهها و سرآغازههای مختلف اندامهای زایشی در سال دوم نیز همانند سال اول بود با این تفاوت که تمایزیابی آنها نسبت به سال قبل در هر دو رقم زودتر شروع شد. تمایزیابی سرآغازهها در حدود دو ماه قبل از گلدهی و نزدیک مرحله شکفتن جوانه آغاز شد که با مشاهده ظاهری جوانهها تا حدودی میتوانمرحله نمو اندامهای مختلف گل را برآورد کرد. شروع گلآغازی و دوره تمایزیابی گلها با توجه به رقم و شرایط اقلیمی در سالهای آزمایش متفاوت بود.
ابراهیم عابدی قشلاقی؛ رضا فیفائی؛ داود جوادی مجدد
چکیده
فلائینگدراگون یکی از پایههای مرکبات بوده که به عنوان پایه پاکوتاه کننده امیدبخش در جهان شناخته شده است. این آزمایش برای بررسی صفات کمی و کیفی چهار رقم نارنگی (انشو، کلمانتین، پیج و یونسی) روی پایه فلائینگ دراگون در ایستگاه تحقیقات آستارا انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تیمار در3 تکرار اجرا شد. صفات کمی، کیفی ...
بیشتر
فلائینگدراگون یکی از پایههای مرکبات بوده که به عنوان پایه پاکوتاه کننده امیدبخش در جهان شناخته شده است. این آزمایش برای بررسی صفات کمی و کیفی چهار رقم نارنگی (انشو، کلمانتین، پیج و یونسی) روی پایه فلائینگ دراگون در ایستگاه تحقیقات آستارا انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تیمار در3 تکرار اجرا شد. صفات کمی، کیفی میوه و صفات رویشی به ترتیب به مدت 3، 6 و یک سال مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد به طور معنیدار تحت تاثیر رقم و سال قرار گرفت و بیشترین میزان، در سال آخر آزمایش از رقم یونسی و کمترین میزان در سال پنجم آزمایش از رقم انشو مشاهده شد. میانگین وزن میوه و TSS/TAبهطور معنیدار تحت تاثیر اثر برهمکنش سال و رقم قرار گرفت. بیشترین میانگین وزن میوه از رقم یونسی در سال 85 و بیشترین میزان TSS/TAدر سال 88 از رقم کلمانتین مشاهده شد. رقم انشو بهطور معنیدار بیشترین میزان شاخص سالآوری و رقم پیج کمترین میزان را نشان داد. بیشترین کارایی عملکرد، عملکرد تجمعی و ارتفاع نهال در رقم یونسی و بیشترین پهنا و تاج در رقم انشو مشاهده شد. کمترین عملکرد و اندازه درخت از رقم پیج مشاهده شد.