فیزیولوژی پس از برداشت
تأثیر نانو ذرات کلسیم و نقره بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی گل شاخه بریده رز

حمید سلیمانی؛ میترا اعلائی؛ مسعود ارغوانی

دوره 37، شماره 3 ، آبان 1402، ، صفحه 857-871

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.80161.1220

چکیده
  گل رز از جمله گل­های مهم شاخه بریده می­باشد که به دلیل عدم شرایط مناسب نگه­داری در زمان پس از برداشت راندمان تولید این گل به شدت کاهش می­یابد. در این تحقیق، اثر کاربرد نانو ذرات کلسیم قبل از برداشت همراه با کاربرد نانو ذرات نقره پس از برداشت بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی گل‌های شاخه بریده رز رقم ‘Classic Cezanne’ مورد بررسی قرار ...  بیشتر

تعیین زمان برداشت مناسب و قابلیت انبارمانی تعدادی از ارقام و ژنوتیپ‌های امیدبخش ”به“ (Cydonia oblonga Mill.) در شرایط سردخانه

مریم تاتاری؛ مهرداد محلوجی؛ ابراهیم قربانی

دوره 33، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 639-653

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.74752

چکیده
  نتیجه شناسایی و جمع­آوری ژنوتیپ­های ”به“ در استان اصفهان، دستیابی به ژنوتیپ­های امید­بخش”به“ بوده است. با توجه به اینکه ارزیابی خصوصیات انبارمانی و تعیین میزان مقاومت به نابسامانی­های پس از برداشت در محصولات باغی از اهمیت وافری برخوردار است، این تحقیق با هدف تعیین مناسب­ترین زمان برداشت و بررسی طول دوره انبارمانی برخی ژنوتیپ­های ...  بیشتر

تاثیر محلول پاشی قبل از برداشت کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت میوه تازه زرشک بی‌دانه

فرید مرادی نژاد؛ سارا حسن ‍‍‍‍پور؛ محمد حسن سیاری زهان

دوره 32، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 61-74

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.60331

چکیده
  زرشک بی دانه با نام علمیvar. Asperma Berberis vulgaris L. یکی از مهمترین محصولات باغی و دارویی خراسان جنوبی است. میوه تازه زرشک دارای آب فراوان و پوستی نازک در مرحله رسیدگی بوده و از اینرو حساس به ترکیدگی و فساد در طی مراحل مختلف برداشت، انبارداری و فرآوری می باشد. از اینرو آزمایش حاضر به صورت کرتهای خرد شده در زمان و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی ...  بیشتر

اثر تیمار پس از برداشت اگزالیک اسید و کلرید کلسیم بر خصوصیات کیفی گیلاس رقم تکدانه

محمد صفا؛ جعفر حاجی لو؛ رحیم نقشی بند حسنی؛ محمد قنبری نجار

دوره 29، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 196-206

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.29791

چکیده
  به منظور بررسی اثر تیمار پس از برداشت غوطه‌وری با کلرید کلسیم و اگزالیک اسید بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه گیلاس رقم تکدانه، پژوهشی در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت جداگانه برای دو ماده در 3 تکرار اجرا گردید. در این آزمایش اسید اگزالیک در 4 سطح (0، 4، 6 و 8 میلی مولار) و کلرید کلسیم در 4 سطح (0، 40، 55 و 70 میلی مولار) به صورت غوطه‌وری بر ...  بیشتر

کاربرد اسید سالیسیلیک قبل از برداشت میوه بر خصوصیات پس از برداشت انار و نگهداری در انبار سرد

حمیده رستگاری؛ علی تهرانی فر؛ سید حسین نعمتی؛ محدرضا وظیفه‌شناس

دوره 28، شماره 3 ، آذر 1393، ، صفحه 360-368

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.42838

چکیده
  به‌ منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف (0، 01/0 و 02/0 درصد) اسید سالیسیلیک بر روی برخی ازخصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم , ملس یزدی، در مرحله رسیدن، 2 و 4 ماه بعد از انبارمانی در انبار 5 درجه سانتی گراد، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. خصوصیات کمی شامل درصد کاهش وزن میوه انار، درصد آریل سالم، درصد ...  بیشتر

مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا»

مصباح بابالار؛ مرجان السادات حسینی؛ محمدعلی عسکری چشمه؛ سهراب داورپناه

دوره 28، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 228-235

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39406

چکیده
  گلابی یکی از میوه‌های مهم مناطق معتدله در حدود 50 کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاه‌میوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظت‌های مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار) مه‌افشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظت‌های پوتریسین غوطه‌ور شدند و هم‌چنین از تیمار گرمایی (40 و 50 درجه سانتی‌گراد و شاهد) به‌صورت غوطه‌وری استفاده ...  بیشتر

تأثیر سالسیلیک اسید، کلریدکلسیم و تیمار آب گرم برپارامترهای کمی، کیفی و انبارمانی انار رقم میخوش

ولی ربیعی؛ سهیلا رحمانی

دوره 28، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 107-115

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35129

چکیده
  اثر تیمارهای آب گرم (45 درجه سانتیگراد به مدت پنج دقیقه، 55 سانتیگراد به مدت 25 ثانیه و بدون تیمار- شاهد)، سالسیلیک‌ اسید در سه سطح (صفر، 1 و 2میلی مولار) و کلریدکلسیم در دو سطح (2% و 4%) برحفظ پارامترهای کمی و کیفی وانبارمانی انار رقم میخوش بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. میوه ها به مدت 4 ماه ...  بیشتر

اثر پیش تیمار حرارت و اسانس‌های گیاهی بر خواص پس از برداشت پرتقال خونی

عصمت برزنونی؛ محمدحسین آق خانی؛ عبدالمجید مسکوکی؛ محمد حسین عباسپورفرد

دوره 27، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 418-423

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30589

چکیده
  ضایعات پس از برداشت عامل محدودکننده دوره انبارداری بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات از جمله مرکبات می‌باشد. در این تحقیق یک روز پس از برداشت، پرتقال خونی رقم سانگین تحت چهار تیمار مختلف شامل: آب گرم (در دمای 55 درجه به مدت 3 دقیقه)، بخار (100 درجه با روش flushing (شستشو با جریان سریع بخار) در زمان 30 ثانیه) و اسپری کردن میوه‌ها با اسانس آویشن 2 درصد ...  بیشتر