میوه کاری
ارزیابی اثر پایه بر میزان مقاومت برخی ارقام پیوندی گلابی به عامل بیماری آتشک

یحیی سلاح‌ورزی؛ جواد صمیمی رباط؛ علی تهرانی فر؛ ناصر بیک زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 فروردین 1403

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.83573.1277

چکیده
  باکتری عامل بیماری آتشک (Erwinia amylovora) یکی از بزرگترین چالش‌ها در تولید میوه‌ گلابی است و فقدان روش‌های کنترل موثر، بر نیاز به ارقام مقاوم به این بیماری تاکید می‌کند. بنابراین، آزمایشات تعیین سطوح حساسیت برای ایجاد برنامه‌های اصلاح نژادی که مقاومت در برابر این بیماری را تضمین ‌کند، ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر پایه بر ...  بیشتر

میوه کاری
بررسی دماهای مختلف آزمایشگاهی بر روی جوانه‌زنی دانه‌گرده و سرعت رشد لوله گرده در برخی ارقام خرما

توکل راسته؛ جواد عرفانی مقدم؛ سید سمیح مرعشی

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 1135-1145

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.81785.1253

چکیده
  نخل خرما (Phoenix dactylifera L.) متعلق به خانوادهArecaceae  گیاهی دوپایه است و تولید تجاری محصول آن نیازمند به گرده­افشانی مصنوعی می­باشد. دما یکی از عوامل محیطی تأثیرگذار بر گرده­افشانی، لقاح و تشکیل میوه در نخل خرما است. در این مطالعه اثر دما بر جوانه­زنی و رشد لوله گرده خرما در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

میوه کاری
بررسی نانو دی‌اکسید تیتانیوم بر ویژگی‌های مورفولوژیک و بیوشیمیایی برخی از رقم‌های توت‌فرنگی در شرایط کشت هیدروپونیک

فاطمه جوان؛ یحیی سلاح ورزی؛ مریم کمالی

دوره 37، شماره 2 ، مرداد 1402، ، صفحه 509-522

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.77464.1183

چکیده
  توت­فرنگی به دلیل عطر، طعم و دارا بودن ارزش غذایی بالا جایگاه خود را در رژیم غذایی میلیون­ها نفر در جهان پیدا کرده است. امروزه عواملی از قبیل تغیرات آب و هوایی، محدود شدن منابع آب و خاک، افزایش آلودگی محیط زیست، مشکلاتی در زمینه کشاورزی و تولید غذای کافی و سالم به وجود آورده است. از این رو دانشمندان برای غلبه بر این مشکلات ابزارهای ...  بیشتر

میوه کاری
کاربرد برگی اسید هیومیک روی خواص مورفولوژیک، گلدهی و میوه‌ی توت‌فرنگی ارقام ’محلی‘ و ’سلوا‘، تحت بسترهای مختلف کشت

محمد رضا صفری مطلق؛ بهزاد کاویانی؛ ژاله عاشق

دوره 35، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 135-151

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61935.0

چکیده
  در سال­های اخیر، اسید هیومیک برای ارتقای ویژگی­های کمی و کیفی گیاهان زراعی و باغی استفاده می­شود. یک آزمایش گلدانی برای ارزیابی کاربرد برگی اسید هیومیک و بسترهای کشت مختلف روی ویژگی­های مورفولوژیک، گلدهی و میوه­دهی توت­فرنگی (Fragaria ×ananassa) ارقام ’محلی‘ و ’سلوا‘ در شهرستان رشت انجام شد. غلظت­های مختلف اسید ...  بیشتر

بررسی اثر نوع خاک‌پوش پلی‌اتیلنی بر رشد و عملکرد سیب‌زمینی (Solanum tuberosum)

خسرو پرویزی؛ محمدرضا حسندخت؛ بیتا آزاد

دوره 31، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 543-554

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.56161

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر نوع خاک‌پوش پلی‌اتیلنی بر میزان رشد، زودرسی و عملکرد سیب‌زمینی پژوهشی به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌ کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عوامل مورد آزمایش شامل خاک‌پوش با پلاستیک پلی‌اتیلنی در پنج سطح شامل پلاستیک شفاف، پلاستیک سفید، پلاستیک سیاه، پلاستیک دولایه سفید و بدون خاک‌پوش و عامل رقم ...  بیشتر

اثر مراحل مختلف برداشت بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار ).(Punica granatum L در شرایط آب و هوایی باغملک (استان خوزستان)

فرزانه پایمرد؛ مختار حیدری؛ محمدحسین دانشور؛ نوراله معلمی

دوره 28، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 71-79

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35057

چکیده
  انار ‌(Punica granatum L.) یک محصول مهم باغبانی در ایران است که مصرف میوه تازه‌خوری و یا فرآورده‌های مختلف آن رایج است. تاخیر در برداشت میوه انار ممکن است موجب ترک‌خوردگی میوه و در نتیجه افزایش ضایعات شود، با این حال برداشت زود‌‌هنگام ممکن است شاخص های فیزیکی و بیوشیمیایی میوه را تحت تاثیر قرار دهد. این آزمایش در سال 1390 به منظور تعیین اثر ...  بیشتر

بررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه

الهه میرابی؛ سید حسین نعمتی؛ محمد مهدی مهربخش؛ حسین ابراهیمی

دوره 27، شماره 4 ، اسفند 1392، ، صفحه 375-382

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30574

چکیده
  تولید خربزه از طریق کشت نشا می تواند باعث پیش رسی محصول، صرفه‌جویی در مصرف بذر، کنترل آفات و بیماری‌ها و کاهش خطرات سرمازدگی را به دنبال داشته باشد. به منظور بررسی اثرات بسترها کشت و رقم بر خصوصیات نشای خربزه آزمایشی به صورت فاکتوریل (2×6) در غالب طرح کاملا تصادفی با 10 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در سال 1389 انجام شد. ...  بیشتر

بررسی اثر زمان برداشت بر برخی متغیرهای حسی ارقام بومی تابستانه سیب طی دوره نگهداری در انبار سرد

حسن حاج نجاری؛ مهدی عشقی حسن‌آبادی

دوره 27، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 275-285

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26355

چکیده
  این پژوهش در سال 1386 بر میوه درختان 7 رقم سیب تابستانه بومی پرورش ‌یافته در شرایط آب و هوایی کرج، در دو زمان برداشت انجام پذیرفت. میوه‌های برداشت شده در دمای ºC 5/0 ± 0 و رطوبت نسبی 5 ± 85% نگهداری شدند. متغیرهای حسی میوه‌ شامل: عطر، طعم، شیرینی، کیفیت خوراکی گوشت و قابلیت پذیرش کلی توسط 10 آزمون‌گر باتجربه ثابت در فواصل زمانی مشخص مورد آزمون ...  بیشتر

شناسایی چند رقم سیب بومی و خارجی مورد کاشت در استان خراسان رضوی بر اساس صفات کمی، کیفی و برخی کلیدواژه‌ها

شادی عطار؛ غلامحسین داوری نژاد؛ سید حسین نعمتی

دوره 27، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 82-94

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.20794

چکیده
  شناسایی و نامگذاری ارقام سیب بومی و حتی ارقام وارداتی مورد کشت در ایران برای دانشجویان، محققین و باغداران بخوبی روشن نیست و کلید‌ واژهایی در این موارد در دسترس نمی‌باشد. بنابراین در هر منطقه‌ای دارای نام محلی و گاهی مشابه می‌باشند. هدف از پژوهش حاضر تعیین خصوصیات ریخت‌شناسی و فیزیکوشیمیایی ارقام مهم بومی و خارجی سیب مورد کاشت در ...  بیشتر

بررسی تاثیر رقم ، تراکم بوته و محلول پاشی عناصر غذایی بر خصوصیات کمی و کیفی گل ، پیاز و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده لیلیوم

مرتضی صادقی چروری؛ احمد گلچین؛ سید نجم الدین مرتضوی

دوره 26، شماره 3 ، آذر 1391

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15194

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی، تراکم بوته و رقم بر صفات کمی و کیفی گل، پیاز و عمر شاخه بریده لیلوم آزمایشی بصورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در 3 تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه زنجان به اجرا در آمد. فاکتور محلول پاشی که شامل غلظت‌های مختلف کود کامل فستر + نیترات آمونیوم در چهار سطح (شاهد، 2000 ،4000 ، 6000پی پی ام) ...  بیشتر