میوه کاری
تاثیر تیمار اسید آمینه L- فنیل آلانین، سلنیوم و کود بیولوژیک نیتروکسین بر برخی از ویژگی‌‌های فیزیکوشیمیایی میوه‌های گوجی بری (Lycium barbarum cv. GB1)

سعید فتاحی سیاه کمری؛ ولی ربیعی؛ محمود شور؛ سیلوانا نیکولا

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 شهریور 1403

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.88862.1360

چکیده
  گوجی‌بری میتواند منبع آنتی اکسیدان‌های طبیعی برای تولید غذای انسان باشد. به منظور بررسی اثر تیمارهای ال- فنیل آلانین، سلنیوم و نیتروکسین، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد که فاکتورهای آن شامل اسید آمینه L- فنیل آلانین (5/0، 1 و 5/1 میلی‌مولار) بود. سدیم سلنات (25/0، 5/0 و 1 میلی‌گرم در لیتر) و کود بیولوژیک نیتروکسین ...  بیشتر

گیاهان دارویی
ارزیابی کاربرد خاکی اسید هیومیک و تنش کم‌آبیاری بر رشد، خواص کیفی میوه و کارآیی مصرف آب عروسک پشت پرده (Physalis peruviana L.)

سید امیر حسین موسوی؛ فاطمه نکونام؛ طاهر برزگر؛ زهرا قهرمانی؛ جعفر نیکبخت

دوره 38، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 321-337

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.80428.1226

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر اسید هیومیک بر رشد، خواص کیفی میوه و کارآیی مصرف آب عروسک پشت پرده (Physalis peruviana L.) تحت شرایط کم­آبیاری، آزمایشی به‌صورت کرت‌‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال ۱۴۰۰ اجرا شد. تیمار‌های آزمایشی شامل سه سطح آبیاری (100، 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه) و سه سطح اسید هیومیک (صفر، 5/1 و 3 کیلوگرم در هکتار) ...  بیشتر

میوه کاری
تاثیر کاربرد غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی انگور رقم ’شاهرودی‘

محمود حسن آبادی؛ مجید عزیزی؛ غلامحسین داوری نژاد؛ حجت اله بداقی؛ حسین حکم آبادی

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.59037.0

چکیده
   در این مطالعه، تاثیر غلظت‌های مختلف اسیدسالیسیلیک بر برخی از خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی انگور رقم ’شاهرودی‘ طی سال 1393 مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش بر روی بوته­های 13 ساله در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. بوته­ها و خوشه‌ها دو هفته پس از تشکیل میوه با محلول اسیدسالیسیلیک با غلظت­های صفر، ...  بیشتر

میوه کاری
تأثیر آرژینین بر خصوصیات بیوشیمیایی میوه توت‌فرنگی رقم ’آلبیون‘ در شرایط کم محلول‌دهی

صلاح الدین مصلحتی فرد؛ حمید حسن پور

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 135-149

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.73636.1108

چکیده
  استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی در کشت هیدروپونیک، باعث هدر رفت کود و در نتیجه افزایش هزینه­های تولید و همچنین افزایش زه­آب گلخانه­ای می­شود. برای جبران تأثیر منفی کمبود آب و محلول غذایی، استفاده از ترکیباتی مانند آمینواسیدها (آرژینین) جهت افزایش کیفیت و کمیت محصول، می‌تواند مؤثر باشد. در این پژوهش تأثیر آرژینین با سه سطح ...  بیشتر

میوه کاری
بررسی تاثیر زمان حلقه‌برداری تنه درخت بر شدت عارضه ترکیدگی و ویژگی‌های کمی و کیفی میوه‌ی دو رقم انار

سیده فاطمه متولیان؛ بهرام عابدی؛ یحیی سلاح ورزی؛ علی تهرانی فر

دوره 36، شماره 4 ، بهمن 1401، ، صفحه 735-745

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61829.0

چکیده
  از مشکلات عمده تولید انار که تقریبأ در تمام مناطق انارکاری دنیا بخصوص در مناطق گرم و خشک شایع است، عارضه ترکیدگی میوه آن می‌باشد که بعد از کرم گلوگاه انار بیشترین خسارت را به باغ‌داران وارد می‌نماید. از سوی دیگر تحقیقات مختلف گویای این واقعیت می‌باشد که حلقه‌برداری بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه درختان مختلف تاثیر دارد؛ بنابراین ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر محلول‌پاشی برگی منابع مختلف کلسیم بر کیفیت و ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی کلم گل رقم ’رومانسکو‘ (Brassica oleracea cv. botrytis ‘Romanesco’)

رضا نجفی؛ طاهر برزگر

دوره 36، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 577-589

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.70150.1047

چکیده
  به­منظور ارزیابی تاثیر منابع مختلف کلسیم بر خواص آنتی­اکسیدانی و کیفیت کلم­گل رقم ’رومانسکو‘، آزمایشی به صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار، در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1397 انجام شد. تیمارهای آزمایشی، محلول­پاشی برگی منابع مختلف کلسیم شامل کلرید کلسیم (3/0، 6/0 و 9/0 درصد)، لاکتات کلسیم (5/0، 1 و 5/1 گرم در لیتر) ...  بیشتر

میوه کاری
تاثیر نوع رنگ و درصد سایه‌دهی سایبان بر برخی از ویژگی‌های رویشی، کمی و کیفی انگور رقم ’ریش‌بابا‘

لیلا جعفری بورکی؛ بیژن کاووسی؛ حمید زارع

دوره 36، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 671-682

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.73470.1105

چکیده
  انگور یکی از مهم­ترین محصولات باغی در استان فارس بوده که به صورت دیم و آبی تحت کشت می­باشد. شواهد نشان می­دهد که در سال‌های اخیر تغییر اقلیم و گرم شدن جهانی موجب اثرات منفی بر برخی ویژگی­های فنولوژی، کمیت و کیفیت محصول شده است. یکی از راهکارهای کاهش خسارت تغییر اقلیم همچون آفتاب­سوختگی برگ و میوه، استفاده از پوشش سایبان می­باشد. ...  بیشتر

گیاهان زینتی و فضای سبز
تأثیر اسید جیبرلیک و پوترسین بر رشد، گلدهی و عمر گلجای گل شاخه بریده سوسن رقم ʻLesothoʼ

مریم حجتی پور؛ معظم حسن پور اصیل

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 163-175

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.69012.1025

چکیده
  سوسن گیاهی دایمی با سوخ­های فلسی بدون پوشش است که متعلق به خانواده Liliaceae می­باشد. معطر و بزرگ بودن گل­ها از مشخصه­های اصلی این خانواده است. جایگاه سوسن به عنوان چهارمین گل شاخه بریده پرفروش در بازار جهانی و همچنین سیر صعودی تقاضا برای این گل در جهان، حاکی از اهمیت بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری این گل است. این مطالعه به منظور بررسی ...  بیشتر

سبزیکاری
مقایسه عملکرد، کیفیت میوه و برخی صفات بیوشیمیایی چهار رقم گوجه‌فرنگی گیلاسی، در سیستم کشت بدون خاک

آلاله رضوان؛ سیدعبدالله افتخاری؛ رضا صالحی؛ فریده صدیقی دهکردی

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 459-468

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.60924.0

چکیده
  این پژوهش به منظور مقایسه عملکرد، کیفیت میوه و برخی صفات بیوشیمیایی چهار رقم گوجه‌فرنگی گیلاسی (Cherry Belle، Belize، Baby Tom و Sogno) در سیستم کشت بدون خاک در گلخانه‌های تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز در سه تکرار و در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی انجام گردید. مطابق نتایج این پژوهش، رقم Cherry Belle بیش‌ترین (2/92 کیلوگرم در ...  بیشتر

بررسی کاربرد اسیدهیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص‌های کمی و کیفی کیوی‌فروت

علی اکبر شکوهیان؛ علی اصغری؛ هادی محمودی

دوره 33، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 247-256

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.72526

چکیده
  بررسی کاربرد اسید هیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص­های کمی و کیفی کیوی فروت در طی سال­های 94-95 در شهرستان تالش استان گیلان در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 7 سطح کاربرد برگی و خاکی هیومیک­اسید در غلظت­های شاهد، 2، 4، 6 کیلوگرم در هکتار در چهار تکرار انجام شد. در این پژوهش شاخص­های جذب عناصر غدایی (ازت، پتاسیم، فسفر، کلسیم، روی، منیزیم، ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی اسیدآسکوربیک و لاکتات کلسیم بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه-ای

مهسا فاتح؛ طاهر برزگر؛ فرهنگ رضوی

دوره 33، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 79-87

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i1.70145

چکیده
  فلفل­دلمه­ای یکی از سبزیجات مهم میوه­ای است که در بسیاری از مناطق مختلف جهان کشت می­شود. به­منظور مطالعه اثر اسید آسکوربیک و کلسیم بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه فلفل دلمه­ای، آزمایشی به صورت طرح بلوک­های ­کامل ­تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان در سال 1395 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل اسید آسکوربیک (100، 200 و300 میلی­گرم در لیتر)، ...  بیشتر

تعیین زمان برداشت و عمر انبارمانی مناسب میوه نارنگی کینو در شهرستان جیرفت

سید مهدی میری؛ میثم سالاری؛ احمد احمدپور

دوره 31، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 483-491

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.45534

چکیده
  مرکبات جزو میوه‌های نافرازگرا بوده و زمان برداشت و طول دوره انبارمانی می‌تواند تاثیر زیادی بر کیفیت میوه داشته باشد. این آزمایش به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی میوه‌های برداشت شده نارنگی کینو در پانزدهم آذر، سی‌ام آذر، پانزدهم دی، سی‌ام دی و پانزدهم بهمن پس از 90-30 روز انبار خنک در دمای 6-4 درجه سانتیگراد در یکی از باغات شهرستان ...  بیشتر

بررسی اثر چهار نوع لایه پوششی بر خواص فیزیکی-شیمیایی میوه انار (رقم میخوش)

منیژه خانیان؛ داود قنبریان

دوره 30، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 661-670

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.40509

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر تیمارهای پوششی عصاره ی پوست انار، محلول کیتوزان 1 درصد، پارافین مایع و ژل آلوئه ورا در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 105 روز انبارداری بر روی عمر انبارمانی و برخی صفات فیزیکی و شیمیایی میوه انار رقم میخوش مورد مطالعه قرار گرفته است. صفات اندازه‌گیری شده عبارت بودند از درصد کاهش وزن، درصد سرمازدگی، pH، اسیدیته، سفتی، ...  بیشتر

اثر پایه های مختلف کدوئیان بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک خیار مزرعه‌ای رقم سوپر دومینوس (Cucumis sativus cv. Super Dominus)

ریحانه مسگری؛ طاهر برزگر؛ زهرا قهرمانی

دوره 30، شماره 2 ، خرداد 1395، ، صفحه 224-231

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.39088

چکیده
  به منظور بررسی اثر پایه های مختلف کدوئیان بر عملکرد و کیفیت میوه خیار، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1392 در گلخانه و مزرعه پژوهشی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل چهار پایه کدو حلوایی (L. Cucurbita moschata)، کدو قلیانی (Lagenaria siceraria L.)، خربزه توده زرد ...  بیشتر

بررسی تغییرات برخی خواص فیزیکی و شیمیایی میوه زیتون طی انبارمانی

روح اله منتقمی راد؛ ابراهیم احمدی؛ حسن ساریخانی

دوره 30، شماره 2 ، خرداد 1395، ، صفحه 192-200

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.36100

چکیده
  شرایط نگه داری محصول پس از برداشت و طول دوره انبارمانی فاکتورهای مهمی هستند که بر خواص کیفی محصولات شامل اسیدیته، مواد جامد محلول، ترکیبات فنلی و چگالی تاثیر بسزایی دارند. دانش کافی از خواص فیزیکی محصولات نیز در طراحی دستگاه ها، حمل و نقل و فرآوری محصول بسیار مهم می باشد. در این تحقیق دو نوع زیتون تلخ و شیرین شده با سود 5/1 درصد، جمع آوری ...  بیشتر

اثر تیمارهای کم آبیاری بر خصوصیات رویشی وکمیت و کیفیت سیب رقم گلدن دلیشز

عیسی ارجی؛ بنفشه حسنی؛ هوشنگ قمرنیا

دوره 29، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 610-620

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.32401

چکیده
  از آنجائی که کشور ایران در منطقه ای خشک و نیمه خشک واقع شده است، اتخاذ روش های مدیریتی مناسب جهت افزایش کارائی مصرف آب می‌تواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد. افزایش کارائی مصرف آب با روش های مختلف صورت می گیرد. کم آبیاری یکی از روش های افزایش کارائی مصرف آب می باشد. به همین منظور تاثیر کم آبیاری بر رشد رویشی، کمیت و کیفیت درختان 10 ساله ...  بیشتر

اثر هرس سبز بر عملکرد و کیفیت میوه در بوته‌های خزندة انگور رقم کشمشی در شرایط اقلیمی شیروان

فاطمه صادقیان؛ اسماعیل سیفی؛ علی دادار دادار؛ مهدی علیزاده؛ محمد مهدی شریفانی

دوره 29، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 232-239

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.31869

چکیده
  هرس سبز یا تابستانه مکمل هرس زمستانه است و در فصل رشد انجام می گیرد. به منظور بررسی اثر هرس سبز در زمان‌های مختلف بر صفات کمی و کیفی میوه‌ی انگور رقم کشمشی، آزمایشی با آرایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تیمار های آزمایش شامل زمان هرس سبز (تمام‌گل، دو هفته پس از تمام‌گل و زمان آبگیری حبه) و شدت هرس سبز (شاهد یا بدون ...  بیشتر

بررسی اثر اسید سالیسیلیک و کلریدکلسیم بر عمر انباری، ویژگی‌های کیفی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه هلو رقم ’آمسدن‘ پس از برداشت

غلامحسین داوری نژاد؛ سکینه عارفخانی؛ مجید عزیزی؛ مهدی زارعی

دوره 28، شماره 4 ، اسفند 1393، ، صفحه 464-478

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.45083

چکیده
  در این پژوهش اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک و کلریدکلسیم بر قابلیت ماندگاری، ویژگی‌های کیفی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه هلو رقم ’آمسدن‘ مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. میوه‌ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت، و در غلظت‌‌های مختلف اسید‌ سالیسیلیک (1 و 2 میلی‌مولار)، کلریدکلسیم ...  بیشتر

اثر کم‌آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال

فاطمه سادات میری؛ علی شاهنظری؛ میرخالق ضیاء تبار احمدی؛ حسینعلی زبردست رستمی

دوره 28، شماره 1 ، خرداد 1393، ، صفحه 80-86

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35124

چکیده
  آگاهی از میزان تأثیر تنش کم‌آبی بر عملکرد کمی و کیفی پرتقال، برای مدیریت محصول در شرایط کم‌آبی، ضروری می باشد. در این راستا پژوهش حاضردر قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار در شهرستان بابل اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل آبیاری کامل، کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه در دو سطح 75 و 55 درصد آبیاری کامل بودند. رطوبت ناحیه توسعه ...  بیشتر

بررسی تاثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک و دماهای متفاوت بر ماندگاری، کیفیت پس از برداشت و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم "لاسگردی"

الهام اردکانی؛ غلامحسین داوری نژاد؛ مجید عزیزی

دوره 27، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 326-334

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26390

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی اثر تیمارهای اسید سالیسیلیک و دما بر روی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌های زردآلو رقم "لاسگردی"، اجرا شد. میوه‌ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت، و در غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک و همچنین در آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقیقه غوطه‌ور شدند. سپس میوه‌ها در بسته‌های پلی‌اتیلنی بسته‌بندی و انبار ...  بیشتر

تعیین زمان مناسب برداشت میو‌ی کیوی و تاثیر آن در کیفیت پس از برداشت میوه

جواد فتاحی مقدم؛ محمد فاضل حلاجی‌‌ثانی

دوره 26، شماره 2 ، شهریور 1391

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14734

چکیده
  زمان مناسب برداشت کیوی‌فروت تاثیر زیادی بر کیفیت میوه در شرایط پس از برداشت دارد. در این آزمایش میوه‌ها بر مبنای درصد مواد جامد محلول (TSS) در چهار سطح 5/5، 5/6، 5/7 و 5/8 درصد جهت تعیین بهترین زمان برداشت و مدت انبارداری برداشت شد. کلیه‌ی میوه‌ها در سردخانه‌ای با دمای 5/0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 18 هفته نگهداری شدند. در ...  بیشتر